Single post

Versier je woning met een vlag

Als je trots bent op je woning en je hebt je interieur volledig geperfectioneerd, dan kun je overwegen buiten aan het werk te gaan. Want natuurlijk wil je dat de eerste indruk van bezoekers en voorbijgangers goed is en dat je tuintje er netjes bij ligt. Heb je een voortuin waar eigenlijk ‘iets’ mist? Dan zou je kunnen overwegen een vlaggenmast te plaatsen. Vandaag de dag is dit voor particulieren niet zo heel erg populair meer, maar met een vlag kun je toch meer zeggen dan dat je denkt.

Zeg het met een vlag

Met een vlag kun je natuurlijk aangeven dat jij in het huis woont. Krijg je bezoekers dan kun je ze instructies geven en verwijzen naar de, bijvoorbeeld, Friese vlag in de voortuin. Maar een vlag is veel meer waard dan dat alleen. Met een vlag geef je aan dat je in de rouw bent, of juist dat er een feestje is. Je kunt vertellen waar je vandaan komt, waar je van houdt, welke sportclub je support, dat er iemand geslaagd is of dat er een kindje is geboren. Een vlaggenmast bestel je makkelijk bij een goede vlaggenleverancier en kan echt een verrijking zijn voor je voortuin.

Enkele regels

Als jij van plan bent een vlaggenmast te plaatsen houdt dan wel rekening met de volgende kanttekeningen. Het kan zijn dat je een verginning nodig hebt, dus je doet er goed aan dit eerst na te vragen bij je gemeente. Daarnaast is het in Nederland de gewoonte dat je mast niet boven het dak of de nok van het dichtstbijzijnde gebouw uitsteekt. Vaak zal dit je eigen woning zijn, tenzij het huis van de buren dichterbij staat. Ook wordt bij het bepalen van de plaats en de hoogte vaak gekeken naar eventuele andere vlaggenmasten in de straat en wordt deze op dezelfde lijn geplaatst.

theme by teslathemes