Single post

Matras 140×200: de voordelen op een rijtje

Zoals u weet, onderzoeken wij met kitsch-co.nl alles wat te maken heeft met interieur en meubels. In het verleden hebben we alle meubels die in woonkamers staan wel eens ontleend en ook badkamers zijn al eens aan bod gekomen. Tot onze grote spijt zijn slaapkamers altijd een ondergeschoven kindje gebleken. Tot nu, want in de komende weken gaan we kijken naar alle meubels die in de slaapkamer staan. Vandaag richten we ons op het bed en wel specifiek op matrassen. We leggen wat matrassen naast elkaar (figuurlijk dan) en kijken naar de voordelen.

Matrasmaten
Op het gebied van matrassen zijn er veel mogelijkheden. Het meest bekende matras is het matras voor eenpersoonsbedden. Dit matras is zo’n twee meter lang en in de breedte is die vaak 80 of negentig centimeter. Daarnaast is ook het matras voor een tweepersoonsbed bekend. U zult begrijpen dat de lengte van zo’n matras hetzelfde blijft, maar dat die in de breedte verschilt met een eenpersoonsbed. Gemakshalve zeggen we maar even dat een tweepersoonsmatras twee keer een eenpersoonsmatras is (in de praktijk is dat net even wat anders).

Twijfelaartjes
Naast de matrassen voor eenpersoons- en tweepersoonsbedden zijn er ook matrassen voor twijfelaartjes. Dat zijn bedden die het midden houden tussen een eenpersoons- en tweepersoonsbed. Zo’n matras 140×200 centimeter is vaak lekker ruim voor als je alleen slaapt. Mijn ervaring leert echter dat een matras 140×200 centimeter wel wat krap is als je samen in een bed slaapt.

De voordelen van een matras 140×200 centimeter
Maar wat zijn dan de voordelen van een matras 140×200 centimeter? Een matras (of zo’n bed) met deze afmetingen neemt minder beslag op een ruimte in een kamer. Zeker in een kleine kamer is dat natuurlijk een groot voordeel. Daarnaast is een matras 140×200 centimeter (of een bed met die afmeting) vaak een stuk goedkoper.

theme by teslathemes