Single post

Geef je slaapkamer een industrieel tintje

Steeds meer mensen kiezen voor een ‘industrial interieur’. Dat wil zeggen: een interieur met een industriële uitstraling dankzij ruwe, stoere en onafgewerkte materialen. Niet alleen mogen buizen en bakstenen muren gezien worden, ook de accessoires hebben een industriële uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan meubels met metalen poten en verlichting in de vorm van fabriekslampen. Maar hoe trek je deze look door naar de slaapkamer? Een hele nieuwe slaapkamer set kopen is wellicht iets te kostbaar. En gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Als je een beetje handig bent kun je ook zelf een heel mooi industrieel bed maken. Misschien heb je kun je zelfs wel wat met de onderstaande doe-het-zelf ideeën.

Een bed maken van steigerbuizen

Met steigerbuizen kun je vrij eenvoudig een heel mooi en stevig bed maken. En het ziet er gegarandeerd industrieel uit. En het mooiste van alles is dat het helemaal niet moeilijk is om zo’n bed te maken. Je kunt de onderdelen in elke bouwmarkt kopen. Je koopt gewoon een aantal lange buizen en T-stukken. Deze kun je aan elkaar bevestigen met een inbussleutel. Veel bouwmarkten hebben tegenwoordig ook bouwtekeningen op hun website. Wellicht staat hier een mooi voorbeeld bij van een steigerbuizen bed bij. Zo niet, dan staan er op internet nog voldoende andere projecttekeningen voor dergelijke bedden.

Met pallets een bed maken

Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Ga dan aan de slag met pallets. Pallets zijn veelzijdig en gemakkelijk te verwerken tot allerlei hippe meubels. Pallets kun je uiteraard kopen, maar vaak kun je ze ook gratis meenemen bij het grofvuil. Zo wordt het bed ook nog eens heel erg goedkoop. Als je de pallets eenmaal hebt hoef je ze alleen maar op maat te zagen en aan elkaar vast te maken. Ook voor dit soort projecten vindt je op internet allerlei handleidingen.

theme by teslathemes