Single post

Een keuken renoveren met een klein budget

Waar we eerder op deze site al schreven over het upgraden van een badkamer met een klein budget willen we je deze keer een aantal tips geven om ook een keuken te renoveren met zo min mogelijk geld. Een keukenrenovatie is zeer goed mogelijk zonder dat hierbij ingeleverd hoeft te worden op de kwaliteit van de apparatuur en materialen die in de keuken worden gebruikt. Een keuken renoveren met een klein budget is een kwestie van slim plannen en soms wat geduld hebben. Deze keer worden de tips mogelijk gemaakt door de loodgieter Tilburg die gespecialiseerd is in het renoveren van keukens en mensen graag van dienst is met enkele tips die hen kunnen helpen om de keuken van hun dromen te realiseren. Hier zijn drie tips die je geld kunnen besparen bij het herinrichten van de keuken.

Doe zoveel mogelijk zelf

Een keukenrenovatie lijkt een moeilijke klus waar je als amateur klusser je beter niet aan kunt wagen. Toch zijn er veel dingen bij het renoveren van een keuken die je makkelijk zelf kunt doen. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet dat het tegenwoordig mogelijk is om hoge kwaliteit keukenkastjes te kopen die makkelijk zelf in elkaar te zetten zijn. Alle onderdelen van deze kastjes zijn genummerd en worden geleverd met instructies om deze in elkaar te zetten vergelijkbaar met kasten die bij Ikea worden gekocht. Zelfs een onervaren doe-het-zelver kan deze kastjes in elkaar zetten en hier veel geld mee besparen.

Onderhandel met vakmensen

Sommige werkzaamheden kunnen nou eenmaal beter aan vakmensen overgelaten worden om het mooiste resultaat te bereiken. De kosten voor het inhuren van deze professionals lopen echter snel hoog op. Daarom is de eerste tip in dit artikel om zoveel mogelijk van de renovatiewerkzaamheden voor de keuken zelf te doen. Voor de taken waar je echter perse een vakman nodig hebt doe je er goed aan om te onderhandelen over de prijs met deze vakmensen. Door verschillende offertes aan te vragen en waar mogelijk gebruik te maken van familie en kennissen is het mogelijk om flink te besparen op de allergrootste kostenpost voor een keukenrenovatie.

Hou promoties bij winkels in de gaten

Het klinkt misschien logisch maar door de reclameblaadjes en promoties bij winkels goed in de gaten te houden kan veel geld bespaard worden bij het renoveren van de keuken. Veel van het beschikbare budget gaat namelijk naar de keukenapparatuur. Door geduld te hebben met de renovatie en te wachten tot de meeste apparatuur met korting gekocht kan worden ben je in staat om honderden euro’s te besparen. Overigens geld dit niet alleen voor elektrische apparaten maar ook op keukenkastjes, vloertegels en aanrechten kan bespaard worden op deze manier.

theme by teslathemes