Single post

De voordelen van een jacuzzi op je gezondheid

De voordelen van een jacuzzi zijn al eeuwen bekend, omdat al eeuwenlang de jacuzzi wordt gebruikt voor ontspanning en voor genezende doeleinden. Tegenwoordig bestaan er steeds modernere en luxere jacuzzi’s die veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Dit artikel bespreekt een paar van de velen voordelen:

Het verlicht stress

Mentale stress kan zich soms uiten in fysieke pijn. Dankzij een jacuzzi kan je stijve nek, pijn aan je rug of pijn aan je spieren vermindert worden. Daarbij geeft een jacuzzi je ook een momentje voor jezelf en een moment rust. Wat resulteert in minder stress!

Verbeteren van je slaap

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je regelmatig gebruik maakt van een jacuzzi, je langer en beter slaapt. Het hete water en de stralen ontspannen de spieren en geven je mentaal rust. Hierdoor is je lichaam helemaal klaar voor de slaapstand.

Het verzacht spier- en gewrichtspijn

Jacuzzi’s brengen veel voordelen met zich mee als je spier- of gewrichtspijn hebt. Veel sporters en atleten zijn dan ook regelmatig in een jacuzzi te vinden. Het hete water en de stralen verbeteren de bloedsomloop en zorgen dat pijnlijke spieren en gewrichten zich meer ontspannen.

Lagere bloeddruk

Een jacuzzi kan de bloeddruk op twee manieren verlagen. Ten eerste doordat je ontspant, neemt je stress af en dus ook je bloeddruk. Ten tweede verhoogt het water de bloedstroom wat resulteert in een lagere bloeddruk.

Verhogen van het metabolisme

Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig bezoeken van een jacuzzi het metabolisme verhoogt. Dit komt door het hete water en de harde stralen. Het verhogen van je metabolisme zorgt er weer voor dat je beter afvalt.

theme by teslathemes