Single post

Allerlei soorten lampen

Lampen kunnen allerlei doelen hebben. Zo zorgen ze op de eerste plaats vooral voor licht, maar ze dienen zeker ook een esthetisch doel. Zo kun je een mooie lamp neerzetten of ophangen, omdat het er mooi uitziet. Daarnaast kun je lampen ook gebruiken als versiering, zoals een slinger met lampjes boven je bed. Er zijn dan ook ontelbaar verschillende soorten, maten en vormen lampen. Tegenwoordig worden vooral led lampen gebruikt als lichtbron. Deze zijn een stuk zuiniger en duurzamer dan de welbekende gloei- of halogeenlampen.

E14 led lampen

Veel gebruikte led lampen zijn E14 led lampen. E14 is de maat van lampjes met een kleine fitting. Deze omschrijving klinkt waarschijnlijker bekender in de oren. Hier tegenover staat de E27 led lamp, dit zijn lampen met een grote fitting. Wanneer je een nieuw peertje nodig hebt voor jouw lamp, is het dus noodzakelijk om te weten welke fitting je nodig hebt. Led lampen staan bekend om het koele witte licht dat ze geven, maar dat was vooral in de beginjaren zo. Tegenwoordig zijn er ook led lampen verkrijgbaar die gezellig warm licht geven. De lichtwarmte van een led lamp wordt omschreven door het aantal graden Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer en geler het licht is. Het licht van een led lamp van 2300 K is vergelijkbaar met het licht van een gloeilamp.

Led lampen kopen vanuit je luie stoel

Led lampen kun je heel gemakkelijk online bestellen. https://www.lightexpert.nl/ is bijvoorbeeld een handige website om dit te doen. Hier vind je namelijk een uitgebreid assortiment led lampen. Of je nou op zoek bent naar een E14 led lamp of naar een led tl buis. Daarnaast zijn alle lampen scherp geprijsd en werken ze ook met staffelkorting. Een ander voordeel is dat de lampen direct uit voorraad leverbaar zijn, dus wanneer je snel een nieuw lampje nodig hebt, kun je het alsnog vanuit je luie stoel bestellen!

theme by teslathemes